Atracții turistice

Parcul Etnografic Național “Romulus Vuia”

Sursă foto: https://www.facebook.com/parculetnografic

Parcul Etnografic Național “Romulus Vuia”

Parcul Etnografic Național “Romulus Vuia” este situat în Cluj-Napoca, România, și este una dintre cele mai vechi și mai importante muzee în aer liber din țară. Fondat în 1929, parcul poartă numele etnografului Romulus Vuia, care a avut un rol esențial în înființarea sa.

Parcul se întinde pe o suprafață de aproximativ 15 hectare și oferă vizitatorilor o incursiune fascinantă în viața rurală tradițională românească. Aici sunt expuse case și gospodării tradiționale, biserici de lemn, ateliere meșteșugărești și alte structuri autentice, aduse din diferite regiuni ale României, inclusiv Transilvania, Maramureș, și Banat. Fiecare construcție este amenajată cu mobilier și obiecte de uz casnic specifice zonei și perioadei istorice pe care o reprezintă, oferind o imagine autentică a modului de viață tradițional românesc.

 

Accesul la Parcul Etnografic Național “Romulus Vuia” se poate face cu mașina, existând parcare disponibilă pentru vizitatori. De asemenea, parcul este accesibil și cu transportul public din Cluj-Napoca, cu autobuze care au stații în apropierea intrării. Odată ajunși, vizitatorii pot explora pe jos aleile parcului, admirând construcțiile și peisajele naturale frumoase.